Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan. ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Bubuh pulut yang telah dikukus atas daun pisang dan gulungkan dengan.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Letak potongan kuih yang telah digaul dengan kelapa parut hijau di dalam pinggan. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam…
Gula merah yang sudah ditapis .
Jangan keluarkan dari acuan ketika panas. Kuih hijau kelapa di atas. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Letak potongan kuih yang telah digaul dengan kelapa parut hijau di dalam pinggan. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Bubuh pulut yang telah dikukus atas daun pisang dan gulungkan dengan. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠هـ.
Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Letak potongan kuih yang telah digaul dengan kelapa parut hijau di dalam pinggan. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan. Jangan keluarkan dari acuan ketika panas. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Jangan keluarkan dari acuan ketika panas. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan. Bubuh pulut yang telah dikukus atas daun pisang dan gulungkan dengan. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Kuih hijau kelapa di atas. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Gula merah yang sudah ditapis . Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠هـ. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Letak potongan kuih yang telah digaul dengan kelapa parut hijau di dalam pinggan. ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠هـ. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam…
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan.
1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Kuih hijau kelapa di atas. Letak potongan kuih yang telah digaul dengan kelapa parut hijau di dalam pinggan. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Jangan keluarkan dari acuan ketika panas.
Kuih Hijau Atas Kelapa - 12 Resepi Pencuci Mulut Guna Tepung Pulut Yang Sedap. Kuih hijau kelapa di atas. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Jangan keluarkan dari acuan ketika panas.
Gula merah yang sudah ditapis kuih hijau kelapa. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi.
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Jangan keluarkan dari acuan ketika panas. Gula merah yang sudah ditapis . ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠هـ.
1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ.
1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam…
Letak potongan kuih yang telah digaul dengan kelapa parut hijau di dalam pinggan.
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali.
Posting Komentar